_Digiboom_1.8 je v beta verzi. Pokud máte připomínky, kontaktujte nás. ZAVŘÍT
Zeptejte se nás
Zákaznická podpora
_

Zákaznická linka - OFFLINE

Napište nám na E-MAIL

Nákupní košík

PŘEJÍT DO KOŠÍKU POKRAČOVAT V NÁKUPU

Košík

Zpět nakupovat

Zásady zpracování osobních údajů při prodeji zboží prostřednictvím internetového obchodu Digiboom.cz provozovaném RZE Studio, Ústí nad Labem, Glennova 7, IČ: 04775333, na webových stránkách www.digiboom.cz.

1. ÚVOD

Správcem je RZE Studio, Ústí nad Labem, Glennova 7, IČ: 04775333, které provozuje e-shop na doméně www.digiboom.cz.

Kontaktní místo u Správce je e-mail eshop@digiboom.cz. Na tento e-mail se můžete obrátit se svými pochybnostmi, žádostmi či otázkami.

Tyto Zásady jsou účinné od 25. 5. 2018 a jsou vydány v souladu s nařízením (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů („nařízení“ nebo „GDPR“).

2.KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

V souvislosti s poskytováním služeb a prodejem zboží může z naší strany dojít ke zpracování následujících kategorií osobních údajů.

Základní osobní identifikační a kontaktní údaje

Takové osobní údaje jsou nutné pro uzavření a plnění smlouvy, případně vedení uživatelského účtu. Jedná se zejména o:

-jméno
-IČO, DIČ
-adresa sídla nebo místa podnikání
-fakturační adresa
-bankovní spojení
-kontaktní telefonní číslo
-kontaktní e-mail
-údaje o zakoupeném zboží
-druh a specifikace zboží
-cena zboží
-zákaznický segment

Údaje zpracované na základě vašeho souhlasu

Zpracování těchto údajů není nezbytně nutné k plnění smlouvy nebo zákonných povinností či ochranu našich oprávněných zájmů, ale jejich zpracování nám umožňuje zlepšovat služby a sortiment nabízeného zboží, zaměřit se na to, co zákazníky opravdu zajímá, a případně zákazníky informovat o nabídkách, které jsou pro ně vhodné. Tyto údaje jsou zpracovány jen v případě udělení souhlasu a mohou být zpracovány po dobu platnosti tohoto souhlasu. Jedná se zejména o:

-údaje získané marketingovými průzkumy.
-údaje o využívání služeb, produktů, výhod a bonusů a typovém chování při využívání služeb.
-kontaktní údaje v případě, že se nejedná o našeho zákazníka.
-záznamy o chování na námi provozovaných internetových stránkách získané z cookies v případě povolení cookies ve webovém prohlížeči.

3.ÚČELY, PRÁVNÍ DŮVODY A DOBY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Ty samé kategorie osobních údajů mohou být zpracovány k různým účelům. Např. váš e-mail potřebujeme za účelem vyřízení objednávky a současně jej zpracováváme za účelem rozesílky obchodního sdělení k propagaci našich obdobných výrobků a služeb.

Zpracovávání z důvodu plnění smlouvy, plnění zákonných povinností a z důvodu oprávněných zájmů

Poskytnutí osobních údajů nutných pro plnění smlouvy, plnění zákonných povinností a ochranu oprávněných zájmů je povinné. Bez poskytnutí osobních údajů k těmto účelům by nebylo možné služby poskytovat. Ke zpracování osobních údajů pro tyto účely nepotřebujeme souhlas. Zpracování z důvodu plnění smlouvy a plnění zákonných povinností nelze odmítnout.

Jedná se zejména o tyto základní dílčí účely:

-vyřízení objednávky a zaslání zboží na e-mailovou adresu zákazníka
-plnění zákonných daňových povinností, jako je archivace faktur
-reklamace, vymáhání pohledávek za zákazníkem a ostatní zákaznické spory.

V případě zakoupení zboží skrze e-shop je správce oprávněn zpracovávat základní osobní, identifikační a kontaktní údaje zákazníka, údaje o zboží a údaje z komunikace mezi zákazníkem a námi po dobu 4 let ode dne uplynutí záruční doby na zboží.

U zákazníka e-shopu s jeho souhlasem zpracováváme osobní údaje pro marketingové a obchodními účely. Datum počátku účinnosti souhlasu se zpracováním osobních údajů pro marketingové a obchodní účely je v textu souhlasu.

Se souhlasem pro marketingové a obchodní účely e-shop zpracovává osobní údaje zákazníka primárně pro vytvoření vhodné nabídky produktů a zboží, které e-shop hodlá nabízet, a to prostřednictvím veškerých prostředků internetové reklamy a formou elektronické komunikace prostřednictvím kontaktních údajů.

Poskytnutí souhlasu k marketingovým a obchodním účelům je dobrovolné a zákazník jej může kdykoli odvolat. Tento souhlas zůstává v platnost po dobu neurčitou od data udělení souhlasu nebo posledního nákupu nebo do doby, dokud jej zákazník neodvolá.

Internetový obchod, který Správce provozuje, umožňuje registraci. Při registraci jsou vyžadovány osobní a kontaktní údaje za účelem vytvoření uživatelského účtu, který slouží k přehledu objednávek, které subjekt údajů v e-shopu uskuteční nebo již uskutečnil, načítání slev na další nákupy, nebo správu fakturačních a dodacích údajů.

Pro účely registrace a vedení uživatelského účtu v e-shopu mohou být v případě souhlasu zpracovány veškeré kategorie údajů tohoto dokumentu, a to po dobu, po kterou je e-shop oprávněn tyto údaje evidovat pro účely poskytování služeb, plnění zákonných povinností a ochranu svých oprávněných zájmů, nejdéle však do odvolání souhlasu ode dne posledního nákupu, pokud zákazník souhlas dříve neodvolá.

Webové stránky e-shopu umožnují kontaktovat e-shop prostřednictvím kontaktního formuláře.Do formuláře je třeba kromě dotazu uvést jméno, telefon nebo e-mail. Stisknutím tlačítka Odeslat formulář subjekt údajů souhlasí se zpracováním osobních údajů za účelem zpětného kontaktování a zodpovězení vloženého dotazu.

Doba pro zpracování osobních údajů v případě odeslání kontaktního formuláře, po kterou budou osobní údaje správcem uloženy, je doba trvání řešení dotazu, poté jsou osobní údaje z databáze správce vymazány.

4.ZPRACOVÁVÁNÍ COOKIES Z INTERNETOVÝCH STRÁNEK PROVOZOVANÝCH SPRÁVCEM

V případě, že má subjekt ve svém koncovém zařízení povoleny cookies, zpracováváme o něm záznamy chování z cookies umístěných na příslušných internetových stránkách, a to pro účely zajištění lepšího provozu internetových stránek. Zároveň umožňujeme vybraným subjektům, umístění jejich cookies na našich internetových stránkách.

Zpracovávání osobních údajů poskytnutých prostřednictví sociálních sítí Správce má profil na Facebooku, Instagramu a Pinterestu. Veškeré informace, sdělení nebo materiály, které jsou prostřednictvím platformy sociálních médií poskytovány, jsou poskytnuty na vlastní nebezpečí. Správce nemůže uhlídat všechny uživatele sociálních sítí nebo dokonce poskytovatele těchto sítí. Ochrana osobních údajů je řešena separátně v rámci každé ze zmíněných platforem.

Pokud uživatelé zveřejní své osobní údaje nebo osobní údaje dětí (na základě souhlasu zákonného zástupce) činí tak udělením dobrovolného, nepodmíněného souhlasu subjektu osobních údajů, a to okamžikem poskytnutí těchto osobních údajů správcům sociálních sítí.

5.SDÍLENÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ S JINÝMI SUBJEKTY

Někdy je potřeba, vaše osobní údaje svěřit jiným subjektům, abychom mohli poskytovat stále lepší služby a prodávat zboží, o které máte zájem. Tyto třetí osoby pečlivě vybíráme a máme s nimi uzavřené adekvátní smlouvy. Jsou to většinou nástroje a technologie nezbytné pro naše fungování.

Pokud zákon nestanoví jinak, můžeme jako Správce osobních údajů předávat osobní údaje jiným správcům údajů jen v případě, že máme k takovému předání souhlas subjektu údajů. Udělení tohoto souhlasu je dobrovolné.

Osobní údaje jsou uloženy v datacentrech společnosti Google LLC, WEDOS, Dropbox, AWS a/nebo podobných cloud řešení. Může docházet k ukládání cookies společnosti Google LLC na zařízení subjektu údajů.

V rámci plnění zákonných povinností může dojít k předání osobních údajů správním orgánům a úřadům stanoveným platnou legislativou.

6. ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce zpracovává osobní údaje ručně i automatizovaně. Vedeme evidenci veškerých činností, při kterých dochází ke zpracování osobních údajů – záznam o činnostech zpracování podle čl. 30 GDPR.

7. OBCHODNÍ SDĚLENÍ

Za účelem propagace našich výrobků a služeb zasílá Správce newsletter koncovým zákazníkům nebo těm, kteří projevili zájem o zasílání obchodního sdělení. Typicky využíváme formu e-mailu. Jakmile novinky dostávat nechcete, prosím dejte nám vědět a my vás z databáze odstraníme. Nebo je moznost odvolání neaktivní v profilu nastavení uživatele.

Obchodní sdělení Správce je vždy řádně označeno tak, aby bylo zřejmé, že uvedené sdělení je obchodním sdělením ve smyslu platných právních předpisů. Z obchodních sdělení je vždy zřejmé, že je jejich odesílatelem Správce. Obchodní sdělení můžeme zasílat na kontakty zákazníků e-shopu na základě oprávněného zájmu e-shopu propagovat svoje obdobné výrobky a služby, a to jen do doby, než vyslovíte nesouhlas odhlášením z odběru newsletteru, nebo na základě výslovného souhlasu se zpracováním osobních údajů pro marketingové a obchodní účely. Obchodní sdělení tedy Správce zasílá také na kontakty, které sice ještě nelze považovat za jeho zákazníky, ale udělili se zasíláním obchodního sdělení souhlas.

8. INFORMACE O PRÁVECH SUBJEKTŮ ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Fyzické osoby mají svá práva ohledně osobních údajů, které nám svěřují. Tato práva a způsoby jejich uplatnění podrobně rozebíráme v níže v jednotlivých bodech článku. Pro uplatnění těchto práv je velmi důležité, abyste nám prokázali svoji totožnost.

Kontaktním místem je vždy Správce na emailu shop@digiboom.cz.

9.PRÁVO NA PŘÍSTUP K OSOBNÍM ÚDAJŮM

Dle čl. 15 GDPR bude mít subjekt údajů právo na přístup k osobním údajům, které zahrnuje jednak právo získat od nás:

potvrzení, zda zpracováváme osobní údaje, informace o účelech zpracování, kategoriích dotčených osobních údajů, příjemcích, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny, plánované době zpracování, o existenci práva požadovat od správce opravu nebo výmaz osobních údajů týkajících se subjektu údajů.

V případě opakované žádosti jsme oprávněni za kopii osobních údajů účtovat přiměřený poplatek. Právo na potvrzení o zpracování osobních údajů a na informace bude možné uplatnit písemně na e-mailu shop@digiboom.cz.

10. PRÁVO NA OPRAVU NEPŘESNÝCH ÚDAJŮ

Dle čl. 16 GDPR bude mít subjekt údajů právo na opravu nepřesných osobních údajů, které o něm budeme zpracovávat. Zákazník, případně uživatel má rovněž povinnost oznamovat změny svých osobních údajů a doložit, že k takové změně došlo. Zároveň je povinen nám poskytnout součinnost, bude-li zjištěno, že osobní údaje, které o něm zpracováváme, nejsou přesné. Opravu provedeme bez zbytečného odkladu, vždy však s ohledem na dané technické možnosti. Žádost o opravu osobních údajů je možné uplatnit na e-mailu shop@digiboom.cz.

11. PRÁVO NA VÝMAZ

Dle čl. 17 GDPR bude mít subjekt údajů právo na výmaz osobních údajů, které se ho týkají, pokud neprokážeme oprávněné důvody pro zpracování těchto osobních údajů.

12. PRÁVO NA OMEZENÍ ZPRACOVÁNÍ

Dle čl. 18 GDPR má subjekt údajů do doby vyřešení podnětu právo na omezení zpracování, pokud bude popírat přesnost osobních údajů, důvody jejich zpracování nebo pokud podá námitku proti jejich zpracování, a to písemně na příslušný e-mail shop@digiboom.cz.

13. PRÁVO NA OZNÁMENÍ OPRAVY, VÝMAZU NEBO OMEZENÍ ZPRACOVÁNÍ

Dle čl. 19 GDPR má subjekt údajů právo na oznámení v případě opravy, výmazu nebo omezení zpracování osobních údajů. Dojde-li k opravě nebo výmazu osobních údajů, budeme informovat jednotlivé příjemce, s výjimkou případů, kdy se to ukáže jako nemožné nebo to vyžaduje nepřiměřené úsilí. Žádost je možné zaslat písemně na shop@digiboom.cz.

14. PRÁVO NA PŘENOSITELNOST OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Dle čl. 20 GDPR bude mít subjekt údajů právo na přenositelnost údajů, které se ho týkají a které poskytl správci, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo požádat správce o předání těchto údajů jinému správci.

Pokud nám v souvislosti se smlouvou o prodeji zboží nebo na základě souhlasu poskytne subjekt údajů osobní údaje a jejich zpracování se provádí automatizovaně, má právo od nás získat takové údaje ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Bude-li to technicky proveditelné, lze údaje předat i vámi určenému správci, bude-li řádně určena osoba jednající za příslušného správce a bude možné ji autorizovat.

V případě, že by výkonem tohoto práva mohlo dojít k nepříznivému dotčení práv a svobod třetích osob, nelze vaší žádosti vyhovět.

15. PRÁVO VZNÉST NÁMITKU PROTI ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Dle čl. 21 GDPR bude mít subjekt údajů právo vznést námitku proti zpracování jeho osobních údajů z důvodu oprávněného zájmu některého ze správců.

16. PRÁVO NA ODVOLÁNÍ SOUHLASU SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové a obchodní účely je možné kdykoliv odvolat. Odvolání je zapotřebí učinit výslovným, srozumitelným a určitým projevem vůle, a to e-mailem shop@digiboom.cz.

17. AUTOMATIZOVANÉ INDIVIDUÁLNÍ ROZHODOVÁNÍ VČETNĚ PROFILOVÁNÍ

Subjekt údajů má právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro něj mělo právní účinky nebo se jej obdobným způsobem významně dotklo. Neprovádíme automatizované rozhodování bez vlivu lidského posouzení s právními účinky pro subjekty údajů.

18. PRÁVO OBRÁTIT SE NA ÚŘAD PRO OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Subjekt údajů právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

19. POVĚŘENEC PRO OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Pověřenec na ochranu osobních údajů nebyl ustanoven. Veškeré otázky stran zpracování osobních údajů můžete s důvěrou směřovat na e-mail shop@digiboom.cz.

20. PODMÍNKY ZABEZPEČENÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.

Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě, zejména použití aktuálně bezpečných technologií.

Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

21. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ

Veškeré právní vztahy vznikající v souvislosti se zpracováváním osobních údajů se řídí právním řádem České republiky, a to bez ohledu na to, odkud byl přístup k nim realizován. K řešení případných sporů vzniklých v souvislosti s ochranou soukromí jsou příslušné české soudy.

Osoby, které poskytnou své osobní údaje společnosti za účelem uzavření smlouvy či poskytnou souhlas se zpracováním osobních údajů tak činí dobrovolně, svým jménem a společnost jejich činnost nijak neřídí.

Správce může tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách.

Více informací

FAQ
Digiboom+
Obchodní podmínky